Työelämäkonsultti Jyri Kansikas järkyttyi syvästi tuoreista tutkimustuloksista, jotka kertovat yllättävän huonoa viestiä Suomen työelämästä. Kansikas toistaa järkytyksensä moneen kertaan Kauppalehden haastattelussa ja neuvoo työilmapiirin parantamisessa.

–Ihmiset eivät enää saa työstään voimaa arkeen. Naiset ovat uupuneita, eivät vain väsyneitä. Nämä ovat järkyttäviä tuloksia eri tutkimuksista, Kansikas sanoo Kauppalehdelle.

–Olen ollut pitkään tekemisissä työelämän kehittäjien kanssa, mutta tällaista suruviestiä en odottanut ollenkaan.

Tuore työelämätutkimus tehtiin verkossa Kansikkaan luotsaaman Work goes happyn ja Yksi elämä -terveystalkoiden yhteistyönä marras-helmikuussa. Vastaajia oli 805.

–On karseaa, jos juuri kukaan ei saa työstään voimaa arkeen. Töissä ollaan kuitenkin suuri osa arjesta. Jos voimat tulevat vain lyhyestä vapaa-ajasta, auta armias, jos lähisuhteisiin tulee ongelmia.

Kansikas johtaa Work goes happy -yritystään ja järjestää samannimistä tapahtumaa. Hänellä on 17 vuoden työnjohto- sekä konsulttikokemus Italiasta. Kansikas kertoo nähneensä, että saman toimialan yrityksistä parasta tulosta teki se, jossa panostettiin henkilöstön hyvinvointiin. Hänen mukaansa kohtelu vaikutti merkittävästi yritysten tuloksiin.

Kansikas korostaa Kauppalehdelle, että valtasuhteet eivät välttämättä ratkaise, eikä yrityshierarkia ole ongelma. Hänen mukaansa järjestelmä voi olla hyvinkin hierarkkinen, kunhan työntekijöistä pidetään huolta. Esimerkkinä hän mainitsee autonvalmistaja BMW:n.

Työhyvinvointi on Kansikkaan mukaan pitkälti kiinni johtamisesta. Hän huomauttaa, että Suomi on insinöörien johtama maa. Kansikkaan mukaan ihminen on hukkunut työelämässä liikaa digitaalisuuden ja uuden teknologian hypetyksen alle. Työntekijöistä on tullut numeroita ja inhimillisyys on liiaksi unohtunut.

Kansikas huomauttaa, että jokainen voi vaikuttaa työilmapiiriin ja että työpaikalla pitäisi käyttäytyä kuin kotona tai ystävien seurassa – myös johtajien. Hän patistaa johtajia käymään useammin kahvihuoneessa juttelemassa alaistensa kanssa heidän todellisista kokemuksistaan omasta työstään.

Kansikkaan mukaan työilmapiiritutkimukset pitäisi vaihtaa päivittäiseen palautteeseen, jonka perusteella tarvitaan todellisia toimia ja keskustelua.

–Näitä pahoinvointikyselyjä tehdään pakon takia. Niitä ei juuri kommentoida, eikä niiden perusteella tehdä toimenpiteitä. Se aiheuttaa äärimmäistä turhautumista. Ongelmia on muutenkin turha enää vuoden päästä puida.

Lue koko haastattelu Kauppalehdestä.