Palvelualojen työnantajien Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto on pettynyt keskiviikkona järjestetyn hallituksen ja työmarkkinatoimijoiden seminaarin tuloksiin.

”Vaikka seminaarin alustukset olivat lupaavia, ei käydyssä keskustelussa esitetty käytännössä mitään uutta. Erilaisia keinoja heiteltiin ilmaan pilvin pimein, mutta vain harvat niistä olivat riittävän konkreettisia ja nopeasti vaikuttavia. Pääosin tuotiin esiin toimenpiteitä, jotka olivat enemmän tai vähemmän ns. toivotaan toivotaan -osastoa aidosti kannustavien toimien sijaan”, Aarto kommentoi blogissaan.

Lue myös: Antti Rinne ja Mika Lintilä monien epäilemästä suunnitelmasta: ”Kyse ei ole mistään hallituksen omasta keksinnöstä vaan välttämättömyydestä”

Hän huomauttaa, että oikeasti työllisyyttä edistävät keinot eivät synny kolmikannassa itsestään.

”Jotta niitä saadaan aikaan, maan hallitukselta edellytetään johtajuutta ja kykyä erotella jyvät akanoista. Keskiöön on otettava ainoastaan sellaiset toimet, jotka johtavat nopeasti haluttuun lopputulokseen. Tässä tarvitaan myös vahvaa poliittista johtajuutta.”

Aarto arvioi, ettei edes hallitusohjelma tue työllisyystavoitteen saavuttamista parhaalla mahdollisella tavalla.

”Oikein toteutettuna esimerkiksi perhevapaauudistuksella olisi voinut olla merkittävät positiiviset työllisyysvaikutukset. Hallitusohjelmaan nyt kirjattu toteuttamistapa ei edistä työllisyyttä tai tasa-arvoa. Se ei myöskään paranna naisten työmarkkina-asemaa. Täytyy toivoa, että hallituksella riittää vielä kykyä uudelleenarvioida uudistuksen toteuttamistapaa osana nyt pohdittavia työllisyystoimia.”

Lue lisää: Mika Lintilä perustelee veronkorotuksia: ”Tilanne on varmasti herkkä, milloin se kamelin selkä katkeaa”