Valtiontalouden tarkastusviraston hyllytetty pääjohtaja Tytti Yli-Viikari torjuu väitteet, että hän olisi jättänyt matkasuunnitelmansa viime tipassa ja virka-autojen pesettämisessä oli epäselvyyksiä.

LUE LISÄÄ:

Yli-Viikari sanoo Kauppalehdelle lähettämässään sähköpostissa, että pääjohtaja ei tee itse matkasuunnitelmaa eikä matkalaskuja.

”Matkalaskut asiatarkastetaan Valtion palvelukeskus Palkeissa ja hyväksytään tarkastusvirastossa”, Yli-Viikari ilmoittaa.

Hän myös kiistää väitteet, että hän olisi pääjohtajana maksanut virka-autopesut talon kortilla kuten tilintarkastusyhteisö BDO:n eduskunnalle jättämässä raportissa todetaan.

”Näin ei ole. Virka-auton ajosta ja huollosta vastaavat tarkastusviraston virastomestarit. Virka-auton he pesettävät samassa parkkihallissa, jossa auto on parkissa ja siksi siitä ei tule merkintää ajopäiväkirjaan”, Yli-Viikari sanoo.Tilintarkastajien mukaan maksetut virka-autojen pesut eivät täsmänneet virka-auton ajopäiväkirjaan.

Pääjohtajan lentomatkat tilataan Yli-Viikarin mukaan assistenttipalvelujen toimesta CWT- matkatoimistolta.

”Ei pidä paikkaansa, että pääjohtaja olisi matkustanut vain business- luokassa.”

Yli-Viikarin mukaan matkasuunnitelma voi myös olla suullinen. Tämä asia tullaan hänen mukaansa korjaamaan tilintarkastajille tarkastusviraston toimesta.

Yli-Viikari sanoo tilintarkastajien todenneen, että yksittäinen hotellin pesulakulu ja auton pysäköintikulu on poistettu asiatarkastuksessa matkalaskuilta.

”Nämä kulut ovat liittyneet työtehtäviin, mutta niistä ei ollut matkasuunnitelmassa mainintaa. Tässä siis kyse ei ole omien kulujen maksusta, vaan työmatkan yhteydessä tehdyistä maksuista”, hän kirjoittaa.

VTV vahvistaa autopesun parkkihallissa

Myös VTV:n vt.pääjohtajana toimiva Matti Okko sanoo, että virka-autojen pesu on tapahtunut toimistokiinteistön parkkihallissa.

”Valitettavasti saimme niin vähän aikaa kommentoida tarkastuksen tuloksia, ettemme ehtineet tekemään sitä kauttaaltaan. Aikaa siihen oli noin 1,5 päivän verran ennen kuin raportti oli jo ulkona”, Okko viestii sähköpostitse.

Hän sanoo tarkastajan luvanneen ottaa autopesua koskevan asian huomioon raportoidessaan tuloksia eduskunnan tarkastusvaliokunnalle.

VTV arvioi vielä raportin sisältöä ja mahdollisesti palaa siihen oikaisupyyntöineen.

”Mutta luonnollisesti suhtaudumme tuloksiin vakavasti ja ryhdymme tarvittaviin toimiin havaintojen johdosta”, Okko sanoo.