Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) on pyytänyt puolustusteollisuusyhtiö Patrialta kirjallisen selvityksen liittyen virinneeseen Uganda-kohuun.

Patrian tuotteiden esittelyyn luvan saanut, konsulttipalveluja tarjonnut suomalainen liikemies kuoli Ugandassa viime viikon tiistaina. Toimitusjohtaja Olli Isotalo myönsi eilen Ylelle, että menettelyssä oli tapahtunut virhe, eikä miehen olisi pitänyt antaa jakaa Patrian esitteitä Ugandassa ja Mosambikissa. Illan A-studiossa hän tarkensi, että konsultti ei saanut rahallista korvausta.

– Tarkalleen minkäänlaista sopimusta ei ole. Olemme antaneet kirjeen, jossa lukee, että on lupa käyttää Patrian markkinointimateriaalia, joka on muuten ladattavissa nettisivuilta, Isotalo sanoi lähetyksessä.

Mies oli tarjonnut Patrialle palveluksiaan aiemminkin. Yhtiön sisäisiä toimintatapoja ei Isotalon mukaan nyt noudatettu, mikä johtaa esimerkiksi keskusteluihin.

Uusi Suomi pyysi ministeri Lintilältä kommenttia Patrian myöntämästä virheestä. Ministerin esikunnasta viestitetään, että ministeri on pyytänyt Patrialta kirjallisen selvityksen tapahtuneesta.

Uuden Suomen tietojen mukaan Patrian toimitusjohtaja on myös selvittänyt tilannetta yhtiön neuvottelukunnan puheenjohtajalle, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolle (kok.). Neuvottelukunta kokoontuu myöhemmin helmikuussa aiemman kokoussuunnitelman mukaisesti.

Lue myös:

Ugandalaiseversti IL:lle: Kuollutta suomalaismiestä huijattiin – ”Kysykää Suvi Lindéniltä”

Patria myöntää Ylelle: Ugandan-tapauksessa tapahtui virheitä – maa on ”mustalla listalla”