Venäjän ruplan voimakas heikentyminen, venäläiskuluttajien ostovoiman alentuminen sekä Venäjälle asetettavat talouspakotteet ja niiden mahdolliset vastatoimet pakottavat harkitsemaan tarkoin koko yhtiön tulevia strategisia valintoja. Näin sanoi Stockmannin toimitusjohtaja Hannu Penttilä yhtiön yhtiökokouksessa tänään.

Venäjä on yhtiön strategian kannalta hyvin keskeinen. Penttilän mukaan Ukrainan kriisi heikentää mahdollisuuksia talouden ennustamiseen.

-Alkaneen vuoden 2014 myyntiluvut ovat olleet erittäin heikkoja, mutta kaupankäynti on selvästi piristynyt maaliskuussa. Stockmann seuraa taloustilanteen kehitystä ja päivittää tarvittaessa arviotaan kuluvan vuoden tuloskehityksestä, hän totesi.

Stockmannin viime viikolla julkistamien tilastojen mukaan sen myynti putosi lähes 15 prosenttia helmikuussa.

Toinen Venäjällä isoa bisnestä tekevä suomalaisyhtiö, rakennuskonserni YIT puolestaan kertoi tänään, ettei Ukrainan kriisi toistaiseksi ole vaikuttanut sen asuntomyyntiin Venäjällä.

- On ilmeistä, että jatkuessaan kriisi tulisi vaikuttamaan YIT:n liiketoimintaan, toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoi yhtiökokouksessa.