Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on varoittanut maan kansanedustajia Venäjän laajamittaisesta hyökkäyksestä. Poroshenkon mukaan Ukrainan on valmistauduttava puolustautumaan tällaista hyökkäystä vastaan. Asiasta kertoo BBC.

Poroshenkon mukaan on olemassa ”jättimäinen uhka”, että raskaat taistelut jatkuvat Itä-Ukrainassa. Venäjä on toistuvasti kiistänyt osallisuutensa Ukrainan taisteluihin, mutta Poroshenkon mukaan Ukrainan maaperällä on 9 000 venäläissotilasta. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) erityistarkkailijat ovat havainneet venäläistunnuksia käyttäneitä sotilaita Ukrainassa.

Keskiviikon aikana kahdessa kaupungissa, Marinkassa ja Krasnohorivkassa, lähellä Donetskia käytiin taisteluja, joihin otti osaa myös panssarivaunuja. Etyjin tarkkailijat kertovat havainneensa raskasta tulitusta lähellä Marinkaa sekä useita T64- ja kaksi T72-panssarivaunua. Kapinalliset eivät vastanneet tarkkailijoiden yhteydenottopyyntöihin tulitauon synnyttämiseksi.

Ukrainan hallitus on kertonut viiden sen sotilaan kuolleen viimeisen vuorokauden taisteluissa. Kapinalliset puolestaan kertovat 15 siviilin ja taistelijan menehtyneen.

Kapinalliset ja Ukraina sopivat helmikuussa Valko-Venäjällä tulitauosta. Nyt käydyt taistelut ovat olleet kiivaimpia tulitauon syntymisen jälkeen.