Paavo Väyrynen syyttää keskustaa keskustelun välttelystä. Puoluehallitus ilmoitti aiemmin tänään, että Väyrynen ei voi olla ehdolla puolueen puheenjohtajaksi niin kauan, kuin hän on toisen puolueen jäsen.

Keskustan kuulemien asiantuntijoiden mukaan puolueen puheenjohtajaksi ei voida nykyisten sääntöjen mukaan valita jäsentä, joka kuuluu samalla muuhun puolueeseen. Väyrysen pitäisi siis erota perustamastaan Kansalaispuolueesta ja pysyttävä keskustan ehdokkaana myös puheenjohtajakisan jälkeen.

Lue tarkemmin: Keskusta linjasi Paavo Väyrysen ulos: ”Ei ole vaalikelpoinen”

Uusi Suomi ei ole tavoittanut Väyrystä kommentoimaan puoluehallituksen linjausta, mutta Väyrynen kommentoi asiaa lyhyellä tiedotteella.

–Puoluehallituksen kannanotto näyttääkin tähtäävän siihen, että puoluekokoukseen valmistauduttaessa vältettäisiin perusteellinen keskustelu puolueen linjasta ja tulevaisuudesta. Tähän viittaa se, että puoluehallitus toivoo, että Keskustan piirit, kunnallisjärjestöt ja paikallisyhdistykset ottavat toiminnassaan huomioon sen omaksuman tulkinnan, Väyrynen sanoo tiedotteessa.

Väyrysen mukaan asiantuntijoiden lausunto osoittaa sääntöjen olevan tulkinnanvaraiset.

–Tästä syystä he ehdottavatkin sääntöjen muuttamista. Lausunnon mukaan vaalikelpoisuuden ratkaisee puoluekokous.

–Keskustan puoluehallitus on kahdelta yhdistysoikeuden asiantuntijalta hankitun maksetun lausunnon perusteella omaksunut tulkinnan, jonka mukaan en voisi olla vaalikelpoinen Sotkamon puoluekokouksessa toimeenpantavassa puolueen puheenjohtajan vaalissa.

Lue myös:

IL: Juha Sipilä toivottaa Väyrysen yhä pj-kisaan keskustan ehdoilla

Asiantuntijat keskustalle: Säännöissä Väyrysen mentävä porsaanreikä

USU: 34 vastustaa – keskustan kansanedustajilta tyrmäys Paavo Väyrysen pelille

Näkökulma: Pääministeri Juha Sipilän puolue sutii