Entinen europarlamentaarikko, eduskuntavaaliehdokas Eija-Riitta Korhola (kok.) avaa blogissaan kohua, joka syntyi kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk.) tuulivoimapäätöksistä.

Korhola syytteli aiemmin, että Pekkarisen tytär Tuulimari Fareed ja vävy Taamir Fareed ovat hyötyneet Pekkarisen elinkeinoministerinä tekemistä tuulivoimapäätöksistä.

Nyt Korhola paljastaa, miten hän sai tietää asiasta. Hän kertoo asian tulleen esille hänen käydessään keskustelua tuulivoimasta blogissaan.

– Siinä vaiheessa eräs blogikeskustelija toi esiin, että myös Pekkarisen tytär liittyy kuvioon Energiakolmion salkunhoitajalobbarina. Tätä kolmiyhteyttä hämmästelin ääneen Twitterissä maanantai-iltana, Korhola kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Pekkarinen kiisti Korholan syytökset tiistaina Ilta-Sanomien haastattelussa. Tämän jälkeen Korhola kertoo saaneensa lisää vinkkejä aiheesta.

–Se seikka, että Pekkarinen kiisti puheeni täydeksi valheeksi, aiheutti sen, että aloin saada entistä enemmän minulle tuntemattomilta ihmisiltä dokumentteja, jotka puhuvat toista, Korhola kirjoittaa.

Pekkarinen korosti tiistaina, että hän ei tehnyt päätöstä tuulivoimalasta yksin.

– Ensinnäkin se, että tuulivoimaa päätettiin rakentaa, se oli hallituksen yhteinen kanta, jossa minä itse asiassa olin pienemmän tuulivoimarakentamisen kannalla kuin se, mihin hallitus päätyi, Pekkarinen kommentoi Ilta-Sanomille.

Pekkarisen tytär työskentelee asiantuntijayritys Energiakolmiossa ja vävy Taalerintehtaassa tuulivoimasta vastaavana johtajana.

Korhola kertoo ihmisten kyselleen häneltä, mikä asiassa on ongelma.

– Saahan ministerinkin perheenjäsen yrittää ja rikastua. Kyllä saa. Jätän median selvitettäväksi ja kansalaisten arvioitavaksi, onko keskeistä asemaa käytetty tavalla, joka ei kestä tarkastelua, Korhola kirjoittaa.

Korhola kertoo saaneensa myös ”paljon kiitosta” tuulivoimaa koskevien ongelmien esiintuomisesta.

– Monet suomalaiset kokevat tulleensa ylikävellyiksi ja ihmettelevät, voiko tällaista todella tapahtua, Korhola kertoo.

Korhola kertoo saaneensa myös ”paheksuntaa” ulostulosta vaalien alla.