Rautatiealan Unioni RAU tukee Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n työtaistelua saarrolla, jonka myötä tavaraliikenteen turvaaminen ja ohjaus seisahtuu tiistaina 19. marraskuuta kello 21. Saarto jatkaa Raideammattilaiset JHL:n tavaraliikenteeseen ilmoittamia työtaistelutoimia vuorokaudella. LUE LISÄÄ:

Henkilöliikenne toimii rautateillä normaalisti työtaistelun aikana.

RAU haluaa toimillaan nopeuttaa PAU:n ja Paltan neuvotteluja Postin työehdoista.

”On erittäin valitettavaa, että tällaisiin tukitoimiin jouduttiin ryhtymään mutta Postin työkiista on ollut surkuhupainen näytelmä seurattavaksi eikä se ratkea ilman vaikuttavia Postin ulkopuolisia tukitoimia”, RAU:n puheenjohtaja Tero Palomäki sanoo tiedotteessa.

LUE MYÖS:

”Kiistan osapuolilla on nyt muutama päivä aikaa löytää sopu. Toivottavasti aika käytetään viisaasti. Rautatiealan Unioni on valmis koventamaan toimia, mikäli työrauhan löytyminen sitä edellyttää.”

Saarron aikana Finrail Oy:ssä töissä olevat RAU:n jäsenet eivät osallistu rautateillä tavaraliikenteen turvaamiseen tai ohjaamiseen. Saarron ulkopuolella ovat henkeen, terveyteen, ympäristön vaarantumiseen ja yleiseen turvallisuuteen vaikuttavat tehtävät.

LUE MYÖS: