Hallituspuolue vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo linjaa nyt puolueensa kannan huumausainepolitiikassa. Vihreiden linja nousi esiin kannabiksen käytön dekriminalisointia koskevan keskustelun yhteydessä. LUE LISÄÄ:

Ohisalon mukaan päihteet eivät katoa mihinkään ja ”taistelu päihdeongelmia vastaan ei ole onnistunut nykyisillä keinoilla”.

”Vihreiden linja on se, että laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta ei pidä rangaista. Asia on linjattu muun muassa Vihreiden poliittisessa ohjelmassa. Huumekaupan tulee olla jatkossakin rangaistavaa, ja huumekauppiaiden saattaminen oikeuden eteen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunta ovat keskeisiä keinoja puuttua ongelmaan”, Ohisalo kirjoittaa Facebookissa.

LUE MYÖS:

”Tilastoja katsomalla on selvää, että pelkästään nykyiset keinot eivät ole toimineet ja huumausainepolitiikan suuntaa on muutettava”, Ohisalo sanoo.

Ohisalon mukaan rangaistusten poiston ohella tarvitaan viranomaisten vahvempaa yhteistyötä ja laadukasta sosiaali- ja nuorisotyötä.

LUE MYÖS: