Oikeushistorian ja roomalaisen historian professori Jukka Kekkonen pitää silakkaliikettä tervetulleena ilmiönä.

Jouluaattona perustettu silakkaliike on saanut jo lähes 7 500 seuraajaa Twitterissä.

”Tervetullut tulokas. Demokraattisen oikeusvaltion periaatteiden ja instituutioiden puolustaminen on ensiarvoisen tärkeä tehtävä, kun taistellaan oikeistopopulismia vastaan. Näin on kaikkialla Euroopassa”, Jukka Kekkonen kommentoi Twitterissä.

Lue lisää:

Silakkaliike määrittelee olevansa muista tahoista riippumaton ja poliittisesti sitoutumaton ryhmä ihmisoikeuksia arvostavia rivikansalaisia, jotka edustavat rauhanomaista vastavoimaa populistiselle, vihaa ja rasismia provosoivalle politiikalle.

”Hyviä ja perusteltuja ajatuksia. Lisätkää listalle demokratian puolustaminen ja laajentaminen. Oikeusvaltio ja demokratia ovat erottamattomia ja juuri oikeistopopulistit hyökkäävät ennen kaikkea niitä vastaan - niin Suomessa kuin muuallakin”, Kekkonen sanoo.

(Juttu jatkuu uputusten alla.)

Myös esimerkiksi historian tutkija, valtiotieteilijä Jukka Tarkka on toivonut Italian sardiiniliikettä vastaavan liikkeen syntymistä myös Suomeen.

”Italiassa näyttää syntyvän sardiinien kansanliike, joka tuntee tehtäväkseen muistuttaa, että maassa on myös sivistyneitä ja älykkäitä ihmisiä. Siinä ympäristössä tuo tuntuu todella terveeltä ja raikkaalta hätähuudolta. Eipä olisi pahitteeksi Suomessakaan”, hän kirjoitti aikaisemmin joulukuussa Facebookissa.

Sardiiniliike on tunnettu Italiassa jopa kymmenien tuhansien ihmisten mielenilmauksista. Viimeksi ”sardiinit” osoittivat mieltään Legan puoluekokouksen yhteydessä Milanossa juuri ennen joulua.

Silakkaliike suunnittelee ensimmäistä tapahtumaansa tammi-helmikuulle.

Lue lisää: