Hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että uusi hallitus voisi jatkaa täsmälleen samalla hallituspohjalla kuin aikaisempikin.

”Tunnustelun lopputuloksena näyttäisi sillä, että hallitus on muodostettavissa nykyiselle pohjalle ja täsmälleen nykyisellä hallitusohjelmalla”, Rinne kertoi tiedotustilaisuudessaan.

Hallitustunnustelijan mukaan kaikki hallituksessa mukana olevat ryhmät, eli sdp, keskusta, vasemmistoliitto, vihreät ja rkp esittivät yksiselitteisen hyväksynnän nykyisellä hallitusohjelmalla jatkamisella. Rinne kertoi käyneensä myös hyviä, selventäviä keskusteluja opposition kanssa.

Neuvottelut hallitusohjelmasta alkavat Rinteen mukaan kello 15.

Lue myös:

Uusi Suomi kysyi tiedotustilaisuudessa Rinteeltä, miten tämä arvioi omaa asemaansa. Hän vastasi lyhyesti viittaamalla myöhemmin sunnuntaina pidettävään sdp:n puoluevaltuuston kokoukseen, jossa valitaan puolueen pääministeriehdokas ja valitaan myös puolueen tulevat ministerit.

”Olen kansanedustajana tämän kauden ja sdp:n puheenjohtajana ensi kesään asti, muuta en osaa tällä hetkellä kommentoida”, hän sanoi.

Lue myös:

Rinne ei suostunut paljastamaan, onko hänen nimensä mukana sdp:n ministerilistalla.

Sdp:n puoluevaltuuston kokous alkaa kello 17.30.

Lue seuraavaksi: