Sdp:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma kertoo, että kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein on erotettu ryhmästä määräaikaisesti.

”Asian vakavuuden vuoksi ryhmämme päätti kokoontua jo tänään illalla käsittelemään valtuutettu Husu Husseinin toimintaa. Ryhmä kuuli Husseinia ja keskusteli tilanteesta. Ryhmämme on päättänyt erottaa Husu Husseinin SDP:n valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka”, Heinäluoma kertoi Twitterissä illalla.

”Syynä valehtelu ja siitä johtuva luottamuspula. Ryhmä edellyttää jokaiselta valtuutetulta rehellisyyttä ja valtuutetun tehtävän edellyttämää arvokasta toimintaa. On selvää että myös Husun on jatkossa toimittava näin jotta hänellä enää olisi mahdollisuus toimia ryhmän jäsenenä”, Heinäluoma jatkaa.

Hussein myönsi maanantaina, että hän valehteli kertoessaan, että olisi jättänyt rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan bussipysäkille tien varteen. Valhe paljastui, kun Husseinin työnantaja Taksi Helsinki tarkasti Husseinin ajaman taksin lokitietoja.

Taksi Helsinki kertoo Twitterissä, että Husseinin toiminta on edennyt yhtiön laatutoimikunnan käsittelyyn, ja toimikunnassa pohditaan jatkotoimenpiteitä Husseinin osalta.

LUE MYÖS: