Suomen tulevan pääministerin Sanna Marinin, 34, ikä on noussut otsikoihin maailmalla. Uutisoinnissa huomioidaan myös yleisesti naisjohtoinen hallitus.

Muun muassa brittimedia kertoo näkyvästi Marinin valinnasta sdp:n pääministeriehdokkaaksi. Yleisradioyhtiö BBC:n ja sanomalehti Guardianin mukaan Marinista tulee maailman nuorin virassa oleva pääministeri sekä Suomen historian nuorin pääministeri.

BBC:n mukaan tällä hetkellä maailman nuorin pääministeri on Ukrainan Oleksiy Honcharuk, 35.

Guardian muistuttaa lukijoitaan, että myös neljää muuta Suomen hallituspuoluetta johtaa nainen: vasemmistoliittoa Li Andersson, 32, vihreitä Maria Ohisalo, 34, keskustaa Katri Kulmuni, 32, ja Rkp:tä Anna-Maja Henriksson, 55. Marinin sdp:n puheenjohtajana tosin toimii vielä Antti Rinne.

”En ole koskaan ajatellut ikääni tai sukupuoltani, ajattelen niitä asioita, joiden vuoksi tulin politiikkaan ja joiden takia olemme saaneet äänestäjien luottamuksen”, Marin sanoi itse sunnuntaina.

Guardianin mukaan pääministerinvaihdoksen ajoitus on hankala Suomelle, joka vielä hetken aikaa toimii EU:n puheenjohtajamaana.

Keskusta ja sdp ovat hyväksyneet hallitukseen lähtemisen, joten Marinin nousu pääministeriksi on käytännössä varma asia. Eduskunta sinetöi asian tiistaina.

LUE MYÖS: