UniCafen päätös lopettaa naudanlihan käyttö lounasannoksissa on kerännyt sosiaalisessa mediassa ylistystä ja vihastusta.

Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari totesi tuoreeltaan: ”On kestämätöntä, että ”kasvismafia” yrittää ilmastonmuutoksen varjolla viedä toisilta ihmisiltä oikeuden syödä, mitä itse haluavat.” LUE LISÄÄ:

Tämä voi olla ennakkoluuloista jorinaa mutta todennäköisemmin se on lobbausta. Kalmari on maatalousyrittäjä, kasvattaa ylämaan pihvikarjaa ja on toiminut luottamustehtävissä lobbausjärjestö MTK:ssa.

Moni kääminsä polttanut ilmoittaa syylliseksi vihervasemmiston, joka johtaa maata diktaattorin ottein.

”Valtamedian enemmistö öyhöttää ja punavihreä hallitus puhaltaa sen torveen, mutta toivottavasti se kaatuu pian. Kai tämä hulluus joskus loppuu”, pohtii Seppo sanomalehti Maaseudun Tulevaisuuden kommenttipalstalla. LUE MYÖS:

Liha ja kasvissyönti ovat vähän kuin maito. Suhtautumisemme näihin asioihin paljastaa usein, missä ideologisessa lokerossa asustamme. Ideologinen lokero on täynnä tunnehöyryjä. Ne johtavat ihmisen ajatuksia harhaan.

UniCafen kohdalla kyse ei ole pakottamisesta, vaan pikemminkin asiakkaiden ymmärtämisestä. Liharuokien suosio UniCafessa laskee kolmen neljän prosentin vauhtia. Tällä vauhdilla liharuuat häviävät kokonaan UniCafesta kymmenen vuoden kuluessa.

Naudanlihan suosio UniCafessa laskee sitäkin nopeammin, vaikka muutoin se on Suomessa lähes huipussaan. Naudanlihan osuus UniCafen käyttämistä lihoista on enää 15 prosenttia. Muutaman vuoden kuluttua yliopistoon astuvat ne nuoret, jotka osoittivat ilmaston puolesta mieltä Eduskuntatalolla. Silloin naudanlihan suosio laskee hurjempaa vauhtia.

UniCafea pyörittävän Ylvan oli helppo tehdä päätös muistakin syistä. Lounasruokien hinnan sääntelyyn osallistuu Kela, joka maksaa osan annoksen kustannuksista. UniCafe ei ole seitsemään vuoteen voinut nostaa annosten hintoja. Kun muut kustannukset nousevat, kannattaa luopua sellaisista raaka-aineista, jotka ovat kalliita ja menettävät suosiotaan.

LUE LISÄÄ: