Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii, että hallitus vetää Lex Nokian pois käsittelystä. Urpilaisen mielestä laki on lähetettävä uudelleen valmisteltavaksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Urpilainen luonnehtii urkintalakiesitystä "sekavaksi ja tulkinnanvaraiseksi". Hän vannoo, että sdp äänestää Lex Nokiaa vastaan, jos hallitus pitää esityksen "härkäpäisesti" eduskunnassa.

-Lakiesitys antaa poikkeukselliset valtuudet työnantajalle valvoa työntekijöitä, mitä keskusrikospoliisi on arvostellut. Lisäksi merkittävän haitan käsite on epämääräinen. Ja kuka valvoo sähköpostia valvovaa yritystä, Urpilainen utelee Helsingin Sanomien haastattelussa

Vihreiden kansanedustaja Jyrki J.J. Kasvi esitti jo kaksi viikkoa sitten Uuden Suomen blogissaan, että Urpilainen voisi "nyt jos koskaan näyttää, kuka oppositiota johtaa". Kasvin mukaan nyt on "opposition yhtenäisyydestä kiinni, meneekö Lex Nokia läpi vai ei".

Hallituksessa olevien vihreiden rivit ovat jo rakoilleet. Kokoomuksen ja keskustan riveistä ei suuria soraääniä ole kuulunut. Molemmilla hallituspuolueilla on yhteensä 101 kansanedustajaa.