- Kyllä minä olen SDP:n laivan kippari, puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen sanoi TV1:n Ykkösaamussa.

Urpilaisen mukaan SDP ei ole muuttanut kantaansa maahanmuuttoon.

Sosialidemokraattisessa puolueessa on sen puheenjohtajan mukaan tehty rytminvaihdos, ja puolueen ympärillä on nyt positiivista pöhinää.

Urpilainen kertoi olevansa tyytyväinen siitä, että puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma on ottanut eduskuntasalissa ärhäkän haastajan roolin, kuten kokoomuksen Ben Zyckowicz tai Mauri Pekkarinen (kesk) aikoinaan.

Urpilainen myönsi ottaneensa riskin Heinäluomaa tukiessaan, mutta naureskeli tietäneensä, että häneltä kysytään kuka puoluetta oikein johtaa.

- Johtaminen on myös sitä, että uskaltaa ottaa rinnalleen, ja jakaa valtaa vahvojen ihmisten kanssa, Urpilainen sanoi.

Urpilainen totesi ykskantaan sen, että puolueen puheenjohtaja on pääministeriehdokas.

Urpilainen otti myös kantaa hänen maahanmuuttoa koskevan puheensa arvosteluun.

-Ihmettelen, että on poliittisia ryhmiä, jotka ovat sitä mieltä, että Suomessa ei pitäisi noudattaa suomalaista lainsäädäntöä, Urpilainen sanoi.

Urpilaisen mielestä työsuojelupiirien resurssien leikkaukset tarkoittavat, että Suomeen on syntymässä harmaata taloutta, jossa maahanmuuttajien oikeuksia saatetaan polkea. Urpilaisen mukaan SDP ei ole muuttanut kantaansa maahanmuuttoon.

- Suomeen saa tulla töihin, mutta suomalaisilla työehdoilla. Jatkossakin saa pyytää apua silloin, kun on hätä, Urpilainen painotti.

Hallituksen pitäisi Urpilaisen mielestä lykätä arvolisäveron heinäkuuksi aiottua korotusta. Urpilaisen mielestä elvytystä pitää vielä jatkaa ja verojen kiristys kesällä on liian aikaista.