Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n puheenjohtajan Heidi Niemisen mukaan Postin työriidan sovittelussa keskusteluihin tuli vähän uutta näkökulmaa ja keskustelun sävy vähän muuttui.

"Toki asiat ovat vielä ratkaisematta, eli asioissa ollaan vielä kaukana. Tietysti hyvä näin, että vähän keskusteluissa päästiin eteenpäin," Nieminen sanoi sovittelun jälkeen.

Tarkemmin hän ei tätä uutta näkökulmaa avannut. Nieminen tyytyi toteamaan, että pieni askel päästiin neuvotteluissa eteenpäin.

"Ei jannattu paikoillaan, niin kuin tässä on hyvin pitkään jannattu paikoillaan", Nieminen sanoi.

Postin työriidan sovittelussa ei tänään löytynyt ratkaisua kiistaan. Postin työriitaa soviteltiin valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Sovittelua jatketaan perjantaina.

Niemisen mukaan lakon loppu ei valitettavasti ole näköpiirissä.

Työantajapuolen Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi päivän keskustelujen olleen asiallisia.

"Asiat ovat hankalia, eikä tässä mitään uutta ja ihmeellistä tänään tullut esiin tai mitään läpimurtoa ratkaisun suuntaan", Aarto sanoi.

Osapuolet sopivat tietyistä taustaselvittelyistä, joita pyritään huomisen aikana tekemään. Asioita käydään läpi perjantaina sovittelussa.

"Vaikka mitään mullistavaa ei tullut, on kuitenkin hyvä, että selvitellään asioita", Aarto sanoi.

Aarto näkee positiivisena, että vaikeassa tilanteessa pystytään löytämään asioita joita yhdessä käsitellään ja yhdessä selvitellään.

"Siinä mielessä ihan positiivista, mutta kuten totesin, niin mitään uutta ja ihmeellistä tässä nyt ei selvinnyt, Aarto sanoi.

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n lakko alkoi maanantaina. Jos sopua kiistaan ei löydy, Postin lakot voivat jatkua joulukuun puolelle asti.