Valtioneuvoston kanslia on asettanut ministeriöiden välisen valtiosihteereiden työryhmän arvioimaan Postin roolia. Työryhmän puheenjohtaja toimii eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd) valtiosihteeri Olli Koski.

Työryhmä perustettiin nyt uudelleen, sillä Antti Rinteen (sd) hallitus vaihtui Sanna Marinin (sd) hallitukseksi joulukuussa. Hallituskriisiä edelsi kohu, joka koski Postin pakettilajittelijoiden työehtoja.

LUE MYÖS:

Työryhmän keskeinen tehtävä on hallitusohjelman mukaisesti selvittää kokonaisvaltaisesti vaihtoehtoja postin ja sanomalehtien jakelun turvaamiseksi koko maassa sekä keinoja turvata postinjakelu harvaan asutuilla alueilla sekä saaristossa saaristolain mukaisesti.

Työryhmän työn odotetaan valmistuvan huhtikuun loppuun mennessä.

”Postin ympärillä on ollut sekä liiketoiminnallisesti että yhteiskunnallisesti paljon keskustelua. Nyt toivonkin, että työryhmä saa rauhassa kartoittaa tilannetta ja odotan konkreettisia keskustelunavauksia huhtikuun lopussa”, toteaa työryhmän asettanut eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tuppurainen.

LUE MYÖS: