Työkalu- ja tarviketukkukaupan yritys Isojoen Konehalli Oy kertoo päättäneensä palauttaa Business Finlandin myöntämän 100 000 euron kehittämisavustuksen.

Yhtiön mukaan se anoi ensimmäisten yritysten joukossa Business Finlandin kehittämisrahoitusta asiakas- ja tavarantoimittajasuhteiden hallinnointijärjestelmän kehittämiseen koronaviruksesta aiheutuvan poikkeustilan vaikutusten lieventämiseksi 19. maaliskuuta.

”Tuolloin oli ilmeistä, että koronaviruspandemia tulee vaikuttamaan voimakkaasti Isojoen Konehallin liiketoimintaan sekä tuotteiden tuonnin että vähittäiskaupan osalta – ja mahdollisesti jopa tyrehdyttämään koko liiketoiminnan,” yhtiö kertoo tiedotteessa.

Yrityksellä on yhdeksän omaa IKH-suurmyymälää sekä lisäksi 130 itsenäisen kauppiasyrittäjän jälleenmyyjäverkosto. Osa yrityksen yli 50 000 eri tuotenimikkeen valikoimasta tuodaan Suomeen Euroopasta tai Aasiasta.

Isojoen Konehallin liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella helmikuussa 2020 oli noin 128 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä keskimäärin 252. Viennin osuus yhtiön liikevaihdosta on noin 10 prosenttia.

Yhtiön tilinpäätöstietojen mukaan se teki vuonna 2019 15,4 miljoonan euron tuloksen.

"Yritys jatkaa projektia vahvistaakseen mahdollisuuksiaan toimia pandemian aikana ja sen jälkeen sekä turvatakseen jatkossakin sekä työntekijöidensä että kauppiasyrittäjien työpaikat Suomessa.”

LUE MYÖS: