Kansanedustaja Satu Hassi (vihr) pani koronakeskusteluun älyllistä kierrettä julkaistessaan kriisin alkuvaiheessa Facebookissa kirjoituksen otsikolla: Nyt puhuu virus.

”Jos te ihmiset arvostaisitte enemmän luonnon monimuotoisuutta ja antaisitte sille enemmän tilaa, antaisitte viruksille vähemmän tilaisuuksia hypätä ihmisiin”, Hassi pani viruksen pohtimaan.

Tieto siitä, että pandemioita aiheuttavien virusten lähtö leviämään ei ole ihmisistä riippumatonta, on hänen mukaansa jatkuvasti lisääntynyt.

”Ihmiset ovat tavallaan pakottaneet eläimet, jotka ovat aikaisemmin eläneet kaukana ihmisistä, liikkumaan ihmisten ja luonnon rajapinnassa. Tämä luo eläinten viruksille lisää tilaisuuksia hypätä ihmiseen lisääntymään”, Hassi sanoo.

”Alan asiantuntijat sanovat, että todennäköisesti pandemioita tulee lisää ja seuraava voi olla tappavampi kuin covid-19.”

Koronakriisi on Hassin mukaan ”tavallaan hyvä harjoitus”. Suomen ja kaikkein valtioiden toiminnassa on paljastunut kaikenlaisia puutteita.”

Tämä on lyhennelmä jutusta, joka on julkaistu alun perin 2.5.2020 Uuden Suomen 200 kansanedustajaa -sarjassa. Lue tilaajille tarkoitettu laajempi juttu tästä linkistä.

Kaikki kansanedustajat vastaavat videolla kolmeen kysymykseen.