Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson sanoo, että kansanedustaja Anna Kontulan (vas) toiminta on linjassa puolueen arvojen kanssa. Poliisi otti Kontulan kiinni Isralin ja Gazan rajalla, jossa Kontula yritti järjestää mielenosoitusta kritisoidakseen Suomen asekauppaa Israelin kanssa.

”Rauhanomainen kansalaistoiminta ihmisoikeuksien puolesta on linjassa vasemmistoliiton arvojen kanssa. Israelin kanssa tehtävä asekauppa on asia, jota olemme kritisoineet pitkään, ja johon yritämme saada muutosta hallitusyhteistyön puitteissa”, Andersson tviittaa.

Myös toinen vasemmistoliiton johtohahmo, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kommentoi samoin:

”Omilla kasvoilla, ketään loukkaamatta tapahtuva kansalaisaktivismi ihmisoikeuksien puolesta on linjassa puolueen periaatteiden kanssa. Kritiikki asekauppaan Israelin kanssa on perusteltua. Puolueena pyrimme siihen vaikuttamaan. Suomen ei pitäisi ostaa eikä myydä aseita Israeliin”, Arhinmäki tviittaa.

LUE MYÖS:

Kontula vapautettiin yli kymmenen tuntia kestäneen kiinnioton jälkeen, hänen avustajansa lähettämässä tiedotteessa kerrotiin tänään. Kontula kertoo Lännen medialle, että hän oli mukana kaikkiaan viiden hengen ryhmässä, jossa hän oli ainoa suomalainen.

LUE LISÄÄ: