Kesälomakausi on alkamassa ja suomalaisia kiinnostaa, saako kesällä matkailla vai rajoittaako koronavirustilanne yhä matkailua.

Tällä hetkellä on vielä voimassa suositus välttää matkailua sekä kotimaassa että ulkomailla.

LUE TARKEMMIN:

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo kuitenkin Twitterissä, että kesän vapaa-ajanmatkailua koskevat suositukset ovat parhaillaan valmistelussa ministeriössä ja asiasta kerrotaan lisää lähipäivinä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) näyttää ottavan varaslähdön.

”Näin matkailusta vastaavana ministerinä taidan sitten ottaa pikku irtioton ja kannustaa kotimaan matkailuun. Suomi liikkeelle matkailemalla”, Lintilä tviittaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ylilääkäri Asko Järvinen ei pidä kotimaanmatkailua merkittävänä riskinä. Hän kommentoi asiaa HUSin tiedotustilaisuudessa tänään.

Järviseltä kysyttiin, näkeekö hän riskiä siinä, että Uudeltamaalta muualle matkustavat levittäisivät koronavirusta mukanaan. Järvinen huomauttaa, että Suomessa tartuntojen määrä vähenee koko ajan, mikä pienentää koronariskiä tällä hetkellä. Hän toivoo, että Uudeltamaalta muualle lähtevät pysyisivät omassa lähipiirissään ja olisivat ”mökillä vähän aikaa eristyksissä”, ennen kuin lähtevät muun väestön ilmoille samassa määrin kuin tavallisesti.

”On tämä tietysti mahdollista, mutta itse pidän sitä riskiä kuitenkin tässä epidemiatilanteessa kohtalaisen pienenä”, Järvinen vastasi kysymykseen.

Jos on vähänkään oireita, ei pitäisi kuitenkaan Järvisen mukaan asioida missään.