Eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola (ps) uskoo, että perussuomalaisten kannatus voi nousta vaalikauden aikana 30–35 prosenttiin, jos hallitus jatkaa ohjelmansa toteuttamista.

”Seuraan hyvin tarkkaan tutkimuksia ihmisten asenteista ja mielipiteistä. Maahanmuuttokysymyksessä suunnilleen yli puolet suomalaisista ajattelee jotakuinkin samalla tavalla kuin on perussuomalaisten linja. Samoin on ilmastokysymyksessä. Ne ovat isoja teemoja.”

Lisäksi hän ottaa esille euroon kriittisesti suhtautuvat, joiden joukosta perussuomalaisten on mahdollista ammentaa lisää kannatusta.

Katso videolta, ketkä poliitikot ovat tehneet Eerolaan vaikutuksen (juttu jatkuu alla):

Myös Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi Kalevan haastattelussa hiljattain, että perussuomalaisilla on mahdollisuus yltää nykyistä kovempiin lukemiin.

Ylen uusin gallup antoi viimeksi puolueelle 24,3 prosentin kannatuksen, kun toisena oleva kokoomus ylsi 18,6 prosenttiin.

”Suomen monipuoluesysteemissä 30 prosenttia alkaa olla puoluekannatuksessa maksimi, Jokisipilä sanoi Kalevassa.

Mitä mieltä varapuhemies Juho Eerola on itsestään vallan käyttäjänä ja mitä hän ajattelee pakolaisista? Lue 200 kansanedustajaa -haastattelu kokonaan: