Perussuomalaisten kansanedustajilla Mika Niikolla ja Ville Vähämäellä on aiemmin tiedettyä läheisempi sidos Kiinan valtion rahoittamaan yritykseen, Suomen Kuvalehti kertoi torstaina.

Lehden mukaan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Niikko, joka on toiminut suomalais-kiinalaisen yritysyhteistyön puolestapuhujana, sekä Vähämäki olivat kiinalaistaustaisen Realmax Oy:n osakkaita sitä perustettaessa. Niikon mukaan osakkuus kesti vain joidenkin kuukausien ajan ja tarkoituksena oli auttaa tuttavaa perustamaan yritys Suomeen.

Lehden mukaan kaksikko on salannut perustajaosakkuutensa yhtiössä, johon Kiinan valtion rahoittama Realmax Group -teknologiakonserni investoi vuonna 2017. Perustajaosakkuutta ei näy sidonnaisuusilmoituksissa.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen kommentoi MTV:lle, että hän ei pidä eduskunnan jatkoselvitystä asiasta tarpeellisena SK:n jutun perusteella. Vanhasen mukaan kansanedustajilla on oikeus harjoittaa vienninedistystä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo MTV:lle olleensa asiasta yhteydessä Mika Niikkoon. Halla-aho kertoo haluavansa kuulla Niikkoa tarkemmin. Hänen mukaansa Niikko aikoo vaatia oikaisua SK:n artikkeliin.

LUE LISÄÄ:

LUE MYÖS: