Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) sanoi torstaina Ylen Ykkösaamussa, että valtionyhtiö Postin ”ei ole mahdollista” jatkaa niin kuin ennen. Paateron mukaan valtio-omistaja pohtii nyt, mitä Postille tehdään. Pohdinnassa ovat mukana kysymykset kirjepostin jakamisesta, yhteiskunnalliset tehtävät sekä valtion näkemys siitä, miten yhtiö toimii.

LUE MYÖS: Ay-pomo Antti Rinteen väläytyksistä: Jos tämä on bisnestä, postipalvelu loppuu kokonaan

Paatero ei kuitenkaan innostu Postin pilkkomisesta eikä pörssiin viemisestä.

”On päätetty käynnistää valtiona oma ajattelu siitä, miten me nähdään Postin tulevaisuus esimerkiksi 10 vuoden päähän”, Paatero sanoi.

Paatero linjasi hiljattain, että Postin suunnitelmat siirtää 700 henkilöä edullisemman työehtosopimuksen piiriin otetaan aikalisä. Neuvottelut työnantajia edustavan Paltan ja työntekijöitä edustavan PAU:n kanssa ovat käynnistyneet. Pääministeri Antti Rinne (sd) on toisaalta linjannut, että hallitus ei puutu työmarkkinaneuvotteluihin. Toisaalta Rinne on sanonut, ettei hallitus hyväksy postilaisten palkanalennuksia.

LUE MYÖS: Liittopomo tyrmistyi: Mitä kansanedustaja sanoi Postin palkoista tv:ssä? – ”Tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen tästä”

Paateron mukaan Postin johdon kanssa ”on käyty muutama keskustelu yleisestä kuvasta, että palkoilla pitää tulla toimeen”.

”Varsinaista neuvottelua en tule ohjaamaan missään tapauksessa”, Paatero sanoi.

Pääministeri Rinteen pohdintoja esimerkiksi kertakorvauksen maksamisesta postilaisille Paatero ei kommentoinut. Hän totesi, että yhteistyö pääministerin kanssa sujuu hyvin.

LUE MYÖS: Sdp otti Veikkauksen ja Postin – Näin puolueet jakoivat 99 paikkaa valtionyhtiöiden valvojina