Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr) jakaa Twitterissä kuvan valtion Team Finland -kansainvälistymisverkoston mainoksesta, jossa kansainvälisen kaivosteollisuuden mahdollisuuksia Suomessa markkinoitiin Kolin kansallismaisemalla järvineen. ”Mining Opportunities in Finland”, mainoksessa todetaan.

”Todellakin pöyristyin, kun tämä @teamfinlandfi mainos tuli vastaan! Selvittelyn mukaan se on vuodelta 2015. Nykyinen hallitus [on] muuttamassa kaivoslakia ympäristöä paremmin huomioivaksi. Luontoarvot eivätkä kansallismaisemat ole kaupan. #koli”, ministeri tviittaa.

Team Finland -verkosto edistää yritysten kansainvälistymistä ja Suomeen suuntautuvia investointeja. Verkostoon kuuluu myös yritysrahoittaja Business Finland, jonka viestintäjohtaja Tomi Korhonen kommentoi kuvavalintaa keskusteluketjussa.

”Tämä on ollut todella epäonnistunut kuvavalinta ja olemme siitä pahoillamme. Tulemme käymään materiaalimme laajemmin läpi, jotta vastaavilta vältyttäisiin. Olemme myös poistaneet kyseisen 5 vuotta sitten tehdyn materiaalin”, Korhonen kertoo.

Koli sijaitsee Pielisen rannalla, mutta viikonloppuna puhutti kaivosteollisuuden kiinnostus toiseen kuuluun järvimaisemaan, Saimaaseen. Helsingin Sanomat kertoi artikkelissaan Saimaan norppa-alueen viereen myönnetystä malminetsintävarauksesta. Hanke herättää huolta kansalaisissa, vaikka varaus ei vielä tarkoita malminetsintälupaa eikä kaivoslupaa.

Marinin hallitus on kiristämässä kaivoslakia ympäristövaatimusten osalta. LUE LISÄÄ: