Teollisuusliitto tiedottaa lisäävänsä painostustoimiaan meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa. Liiton hallitus päätti asiasta perjantaina.

Meneillään olevaa ylityökieltoa pidennetään siten, että ylityökielto on voimassa 24.11. kello 24.00 saakka. Ylityökieltoa jatketaan näin ollen reilulla viikolla nykyisin mukana olevilla aloilla, minkä lisäksi mukaan tulee myös teknisen huollon ja kunnossapidon sopimusala.

Tähän asti kielto on koskenut Teollisuusliiton teknologiateollisuuden, pelti- ja teollisuuseristysalan sekä malmikaivosten sopimusaloja sekä puolustusministeriön työpaikkoja. Ylityökiellon piirissä on noin 100 000 työntekijää. Ylityökielto ei koske hätätyötä eikä töitä, jotka ovat välttämättömiä hengen ja terveyden turvaamisen kannalta.

LUE MYÖS:

Teollisuusliiton mukaan sen neuvottelut työnantajia edustavan Teknologiateollisuuden kanssa ”ovat sujuneet hyvin takkuilevasti”.

”Erityisongelmia neuvottelupöytään on tuonut työnantajaleirin poukkoileva ja epälooginen neuvottelutapa”, liitto toteaa.

”Joudumme valitettavasti koventamaan otteitamme, kun Teknologiateollisuudella ei tunnun löytyvän todellisia neuvotteluhaluja – ei ainakaan sellaisia, joilla rakennettaisiin uusi sopimus. Tämä antaa tietenkin kovin ikävän kuvan työnantajien neuvottelukyvyistä ja -haluista”, puheenjohtaja Riku Aalto sanoo tiedotteessa.

Aalto pitää työnantajaleirin ”nihkeyttä kummallisena myös sen takia, että Teknologiateollisuuskin veisaa vähän väliä valitusvirttä, jossa teollisuudellemme povataan jos jonkinlaisia vaikeuksia”.

”Tähän kuvaan sopisi paremmin rakentava eikä repivä tyyli.”

LUE MYÖS: