Uudenmaan kokoomuksen piirihallitus tiedottaa nimenneensä kenraalimajuri (evp) Pekka Toverin ehdokkaaksi keväällä käytäviin eduskuntavaaleihin.

Muun muassa pääesikunnan tiedustelupäällikön tehtävissä urallaan toiminut Toveri asuu Tuusulassa. Hän on ollut Venäjän hyökkäyssodan aikana suomalaismedian käytetyimpiä sotilasasiantuntijoita.

”Pekka Toveri on paitsi tunnettuudeltaan niin myös osaamiseltaan näihin vaaleihin mainio ehdokas, joka tunnetaan Tuusulan lisäksi muuallakin vaalipiirin alueella”, Tuusulan Kokoomuksen puheenjohtaja Sakari Mäkinen iloitsee tiedotteessa.

”Pekka Toverin kaltaisen kovan luokan osaajan saaminen mukaan vaaleihin vankistaa kokoomuksen roolia Suomen johtavana turvallisuuspuolueena”, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Tiedotteessa todetaan, että Toveri näkee turvallisuustilanteen muuttuneen viime vuosina merkittävästi aiempaa huonommaksi. Tämä toimi hänen mukaansa sytykkeenä politiikkaan lähtemiselle.

”Uhkiin vastaamiseksi puolustus on oltava kunnossa. Samalla pitää huolehtia yksilön turvallisuudesta takaamalla mm. poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit”, Toveri avaa keskeisiä aiheitaan.

”Uskon, että monipuolinen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen kokemukseni ja osaamiseni ovat parhaiten hyödyksi palvelemalla Suomea kansanedustajana.”

LUE MYÖS: