Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen jatkaa pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikan arvostelua. Nyt hän nostaa esiin verot ja huomauttaa, että samaan aikaan, kun työllisyystoimet antavat odottaa itseään hallitus on jo kiristämässä niin bensa- kuin dieselveroakin ja myös työnteon verotus kiristyi vuodenvaihteessa.

”Vasemmistohallituksen koko oma hallitusohjelma rakentuu paranevan työllisyyden varaan. Nyt hallitus ei ole kyennyt tekemään päätöksiä työllisyyttä parantavista toimista lainkaan ja itseasiassa tehdyt päätökset jopa heikentävät tänä vuonna työllisyyttä ja lisäävät työttömyyttä asiantuntijoiden arvioiden mukaan jopa 5000 hengellä. Ratkaisevan tärkeä työllisyystavoite menee siis omin päätöksin yhä kauemmaksi”, hän ihmettelee tiedotteessaan.

Lue myös:

Hallituksen työllisyystoimet ovat puhuttaneet viikonloppuna. Ensin työministeri Tuula Haataisen (sd) valtiosihteeri Ville Kopra vakuutti lauantaina hallituksen työllisyystoimien etenevän aikataulussa. Samaan aikaan kokoomuksen Juhana Vartiainen toi julki omat epäilyksensä. Hänen mielestään tuloksia syntyy vain jos hallitus luo kolmikantaisten työryhmien työlle kovan paineen. Lisäksi vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto varoitti minihallitusneuvotteluiden olevan edessä, jos hallitus ei onnistu sopimaan merkittävistä uusista työllisyystoimista.

”Nämä iskevät rajuimmin juuri maaseudulla asuviin ja omaa autoa pakosta tarvitseviin”

Timo Heinonen ei ymmärrä myöskään sitä, että alhaisen kannatuksen kanssa painiva keskusta on hyväksynyt rajut korotukset polttoaineiden hintoihin ja myös leikkaukset kotitalousvähennykseen.

”Nämä iskevät rajuimmin juuri maaseudulla asuviin ja omaa autoa pakosta tarvitseviin suomalaisiin. Ja totta kai näiden vaikutus on suora myös yrittäjyyteen”, hän huomauttaa.

Kokoomuksen valtiovarainvaliokunnan vastaavana toimiva Heinonen pelkää myös suomalaisten ostovoiman leikkaamisen heikentävän työllisyyttä ja hidastavan talouskasvua.

”Nyt pitkästä aikaa maamme hallitus antoi omilla päätöksillään tai päättämättömyydellään ihmisten verotuksen kiristyä. Vuodenvaihteessa jo 2300 euron työtulolla verotus kiristyi valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk) ensimmäisen talousarvioesityksen myötä. Ihmisillä on tänä vuonna vähemmän rahaa käytössä kuin päättyneenä vuonna ja se näkyy kulutuksen hiipumisena ja suoraan taloudessa.”

Lue seuraavaksi:

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen kertoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että hallituksen tavoite puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä tarkoittaa käytännössä henkilöautoilua.

”Näyttää siltä, että sdp:n ja keskustan johdolla tullaan tekemään sellainen liikenteen veronmuutos minkä maksajiksi joutuvat tavalliset henkilöauton käyttäjät. Tässä unohdetaan kokonaan se, että pitkien etäisyyksien maassa oman auton käyttäminen on monelle välttämätöntä.”

Lue myös: