Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) selitti maanantaina Ylen Ykkösaamussa viimeviikkoista irtiottoaan koskien kotimaan matkailua. Uuden Suomen tietojen mukaan Lintilän irtiotto tuhrautti hallituksessa.

LUE LISÄÄ:

”En pidä sitä kovin dramaattisena irtiottona. Olimme ehkä pikkaisen jo jääneet jälkeen arvioinnissa siitä, mikä kehitys oli ollut. Ehkä siinä oli vähän myös sitä, että oli jäänyt lauseet, jotka oli lausuttu Uudenmaan sulun jälkeen yleiseksi käsitteeksi. Että kaikenlainen matkustaminen, mökkeily on edelleen kiellettyä, tai sitä ei suositella ainakaan. Siinä kun katselin edellisenä viikonloppuna autojonoja mökeiltä, niin tuntui vähän kornille, että täällä ihmiset ovat mökeillään ja hallitus ilmoittaa, ettei suositella mökkeilyä”, Lintilä sanoi Ykkösaamussa.

Uudenmaan sulun purkamisen jälkeen pääministeri Sanna Marin (sd), sanoi, ettei ole aika lähteä mökille.

Lintilän mukaan hänen tiedossaan ei ollut, että kotimaan matkailun suosituksen päivittämisestä olisi jo sovittu. Lintilän mukaan hallituksen piirissä käydään valtavasti neuvotteluita, jotka liittyvät koronaan ja organisointi ollut välillä epäselvää.

Elinkeinoministeri ja matkailusta vastaava ministeri Lintilä totesi, että koronarajoitusten alueellisuus olisi äärimmäisen hankala tehdä.

”Ongelma on aina se raja. Tulisi rajat ylittävää viihdematkailua”, Lintilä sanoi.

Hän uskoo, että jos yhdessä maakunnassa yökerhot olisivat auki, naapurimaakunnasta tultaisiin yökerhoon maakuntarajan yli.

”Pidän hyvin vaikeana sitä että yksittäiselle maakunille sallittaisi jotain”, Lintilä sanoi.

Lintilä kertoi myös pelkäävänsä ensi talvea, sillä suomalaisyritysten ongelmat etenevät pienimmistä kohti suurempia.