Sekä pääministeri Antti Rinne (sd) että valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) sanoivat, että hallitukselta on tulossa tänään alkavasta budjettiriihestä pitkä lista työllisyystoimia.

Rinne ja Lintilä antoivat medialle niukkasanaiset kommentit mennessään budjettineuvotteluihin. Rinne ei suostunut etukäteen ottamaan kantaa juuri mihinkään kysymykseen. Hän totesi ainoastaan kysymykseen työllisyystoimista, että hallituksella on ”pitkä lista toimenpiteitä”.

”Työllisyys on se hyvin keskeinen asia, joka tällä hetkellä tässä painaa. Työllisyystoimia on verrattavan iso lista tulossa”, Lintilä sanoi.

Lintilän mukaan keinoja on useita ja yksi niistä on etukäteen paljon puhuttu palkkatuki.

”Keskeiset [työllisyystoimet] tulevat vasta ensi keväälle, mutta kyllä me sitä polkua tehdään sen työllisyystavoitteen täyttymiseen”, Lintilä myös sanoi.

Työllisyyden nostaminen on hallituksen ydintavoite. Hallitusohjelmaan kirjattuna tavoitteena on 75 prosentin työllisyysaste ja vähintään 60 000 uutta työllistä vuoteen 2023 mennessä.

Työministeri Timo Harakan (sd) erityisavustaja Ville Kopra aiheutti laajaa hämmennystä viikonloppuna lausunnollaan, jonka mukaan 75 prosentin työllisyysaste ei olekaan hallituksen ensisijainen tavoite. LUE LISÄÄ: Hämmästys leviää: Onko hallitus luopunut työllisyystavoitteestaan? – ”Tämä on iso uutinen”