Hallituspuolue keskustan kansanedustajan Mikko Kärnän ja Teollisuusliiton välille roihahti riita Postista. Kärnä syyttää Teollisuusliiton ”vuorineuvoksia” Posti-kiistan takapiruiksi, minkä liitto voimakkaasti kiistää.

Posti on siirtämässä 700 pakettilajittelijaansa Medialiiton ja Teollisuusliiton välisen halvemman jakelijoiden työehtosopimuksen piiriin. Pakettilajittelijat toimivat nykyisin Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) tessin alla.

Kärnä väitti torstaina, että ”Postin palkkaneuvottelukaaoksen todelliset aiheuttajat majailevat Hakaniemessä Teollisuusliiton päämajassa”. Kärnä syyttää Teollisuusliiton puheenjohtajaa Riku Aaltoa jäsenien haalimisesta PAU:lta.

Kärnän mukaan Teollisuusliitto tarjoaa Postin käyttöön ”työntekijöiden edut vaarantavaa halpaa työehtosopimusta” ja kyykyttää näin työläisiä, joiden etuja ay-liikkeen tulisi ajaa.

Teollisuusliiton pomot kiistivät Kärnän syytökset jyrkästi Twitterissä.

”Kyllä näyttää olevan vaikea käsittää, että sellaista valtaa ei meillä ole, että Postin puolesta voitaisiin asia päättää. Päättäkää te, että Posti maksaa PAU:n tessin mukaista palkkaa tulevaisuudessa. Eduskunnalla lienee sellainen valta”, Aalto huomautti Twitterissä Kärnälle.

”Pistä se Posti kuriin omistajan äänellä.”

Lue laajemmat Riku Aallon kommentit tilanteesta Uuden Suomen tilaajajutusta. Hän kertoo haastattelussa, miksi vain Posti-työnantajan kannalla on merkitystä tessin valinnassa, ja myöntää ymmärtävänsä postilaisten liiton PAU:n pahan mielen Teollisuusliittoa kohtaan.

Riku Aallon haastattelu löytyy linkin takaa (Uuden Suomen tilaajille): Raivokas Posti-riita repesi kansanedustajan ja Teollisuusliiton välille – Riku Aalto: ”Mehän emme ole päättäneet Postin puolesta”

LUE MYÖS: Uusi ulostulo Postin kilpailijoilta – Matkahuollon johtaja tarkisti palkkaeron: ”Se oli ensimmäinen järkytys”