”Tämä on aivan käsittämätön linjaus. Peliongelmia pitää vähentää, ei lisätä. Järjestöjen ja muiden tärkeiden kohteiden rahoitus on ratkaistava muilla keinoin kuin pelaamista lisäämällä.”

Näin kommentoi oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo hallituksen omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) eilisiä sanoja. Orpo esittää arvionsa Twitterissä.

Paatero pohti tiistaina medialle valtionyhtiö Veikkauksen vastuullisuustoimenpiteitä, jotka tulevat vähentämään yhtiön tuloja. Paateron mukaan peliautomaattien vähentämisen ja muiden toimien vaikutusta voisi kompensoida – uusilla peleillä tai nettipelaamisella.

Myös hallituspuolue keskustan kansanedustaja Joonas Könttä toteaa tiedotteessaan, että ”Veikkaus-ministerin kommentit ovat outoja”.

”Kun ministeri esittää, että poistettaville pelikoneille pitäisi löytää korvaavia pelejä, asiat menevät aivan päälaelleen. Jos pelaaminen vähenee, se on hyvä asia. Ei vähenemistä tarvitse korvata muulla pelaamisella”, Könttä sanoo.

”Juuri peliongelmien vähentämisen vuoksi pelikoneiden sijoittelua tulee vähentää roimasti. Kasinoiden tai pelisalien kaltaiset valvotut paikat ovat haittojen ehkäisyn kannalta huomattavasti nykytilannetta vastuullisempi ratkaisu.”

Köntän mukaan juuri vastuullisuus on Veikkauksen monopolin oikeutus.

Keskustan Könttä antaa tiedotteessaan pienen piikin myös Petteri Orpolle, jota hän pitää myöhäisherännäisenä Veikkaus-keskustelussa.

”Esimerkiksi kokoomuspuolueen Petteri Orpo on vihdoin herännyt peliongelmista syntyviin ongelmiin. Se on hyvä asia”, keskustalainen toteaa.

LUE MYÖS: