Tekniikan ja Talouden mukaan yhden Triplan liiketilan käyttöönotto on osoittautunut varsin työlääksi. Terveystalo on vuokrannut 600 neliötä liiketilaa Pasilan aseman yläpuolelta viidennestä kerroksesta. Ne otettiin käyttöön heti avajaispäivänä 17. lokakuuta.

Lehden eri tahoilta saamien tietojen mukaan tilojen rakennustyöstä on puuttunut systemaattisuus ja hommaa on tehty rakenna, pura, rakenna, pura -metodilla. Rakentajan kirjaamassa puutelistassa on kaikkiaan jopa 46 sivua. LUE SEURAAVAKSI:

Triplan toimistotalo rakennettiin organisaatiomallilla. Siinä missä suurissa toimistohankkeissa on tavanomaista, että yksi työnjohtaja vastaa yhdestä toimitilakokonaisuudesta, Triplassa vastuutus on jaettu.

T&T:n saamien tietojen mukaan osa YIT:n aliurakoitsijoista yritti saada asiat ajoissa kuntoon itseään säästämättä. Sitten oli toinen porukka, jota ”työ ei olisi voinut vähempää kiinnostaa”.

Terveystalo toi lopulta Triplan työmaalle omat, yhtiölle aiemmin työskennelleet urakoitsijat, joiden palkat YIT maksoi.

YIT:n työpäällikkö Jani Kuivamäki kertoi T&T:lle, että Triplassa ei hänen mielestään ilmennyt normaalia suurempia rakentamisongelmia. Hän kuitenkin myöntää, etteivät viimeistelytyöt olleet ”täyden kympin suoritus”.

Terveystalo ei aio vaatia YIT:ltä korvauksia.