Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra antoi oppositiopoliitikon suullaan murska-arvion pääministeri Antti Rinteen (sd) viime päivien erinäisistä lausunnoista MTV:n Huomenta Suomessa torstaiaamuna.

Kopran mielestä Rinne sotkeutuu niin valtionyhtiöiden kuin työmarkkinoidenkin toimintaan. Rinne on viime päivinä esimerkiksi pohtinut keinoja ratkaista Postin työehtotilanne. Hän visioi tällä viikolla, että postilaisille voitaisiin maksaa kertakorvaus palkanalennuksen takia tai vaihtoehtoisesti alentaa Postin tuottotavoitetta.

Kopran mielestä Rinne astuu omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd) tontille.

”Mielestäni nämä kaikki pääministeri Rinteen ehdotukset asian ratkaisemiseksi voi panna samaan laariin. Ei näitä voi ottaa vakavasti eikä näitä voi toteuttaa, eikä ne kuulosta oikeudenmukaisilta, kuten esimerkiksi tämä kertakorvaus. Hänen pitäisi nyt itse itselleen tehdä selväksi se, onko hän ay-juristi vai onko hän tämän maan pääministeri. Jos hän haluaa olla pääministeri, niin silloin pitää keskittyä tämän maan johtamiseen ja antaa niiden henkilöiden eli ministeri Paateron ja kumppaneiden hoitaa tämä Posti-asia, joille se kuuluu”, Kopra tiivisti ajatuksensa.

”Omistajaohjausministeri Paatero yrittää pitää tilannetta hallinnassa, ja sitten pääministeri Rinne laukoo epämääräisiä kannanottoja, mitä saa tehdä ja mitä ei”, hän sanoi.

Rinne visioi aiemmin myös, että postinjakaja voisi olla osa sote-uudistusta ja kurkkia postia jakaessaan ikkunoista, onko ihmisillä kaikki hyvin.

”Pääministerin pitää paremmin harkita, mitä hän tämmöisissä asioissa sanoo. Ei pääministeri voi lähteä peukaloimaan tällaisilla heitoilla näin vakavaa asiaa”, Kopra kritisoi.

Rinne on myös linjannut, etteivät postilaisten palkkoja saa alentaa. Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson on puolestaan sanonut Uudelle Suomelle ymmärtävänsä hoitajien palkkavaatimuksia.

Kopran mielestä tämä kaikki on työmarkkinoihin puuttumista.

”Ihan selvästi puuttuu. Nämä lauseet ovat sekoittaneet tätä pakkaa entisestään ja en usko, että tämä yhtään helpottaa sitä työmarkkinakierrosta, joka tässä edessä on.”