Yhdysvaltain hallitus on ilmoittanut virallisesti jättäneensä eronpyyntönsä Pariisin ilmastosopimuksesta, kertoo ympäristöministeriö.

LUE MYÖS:

”Pariisin sopimuksella on vankka perusta, eikä Yhdysvaltain mahdollinen ero sitä kaada tai rapauta. EU jatkaa globaalina ilmastojohtajana ja kunnianhimoisten ilmastotoimien sitkeänä edistäjänä”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr) tiedotteessa.

”USA:n yksipuolinen irtautuminen Pariisin ilmastosopimuksesta on ennen muuta tahra USA:n omalle maineelle. On häpeällistä, että maa on näin piittaamaton yhteisestä tulevaisuudesta”, hän jatkaa.

LUE MYÖS:

”USA:n ero Pariisin sopimuksesta tarkoittaa, että meidän muiden on lisättävä yhteistyötä entisestään – ja pidettävä mukana ne Yhdysvaltojen kaupungit, yritykset ja kansalaisyhteiskunnan toimijat, jotka pyrkivät toimimaan kestävästi ja rakentavat siitä kilpailuetua itselleen”, ministeri Mikkonen myös sanoo.

LUE MYÖS:

USA:n ero Pariisin ilmastosopimuksesta tulee voimaan aikaisintaan vuoden kuluttua irtisanomisesta, marraskuussa 2020 – Yhdysvaltain presidentinvaaleista seuraavana päivänä.

LUE MYÖS: