Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esiintyi lauantaina ensimmäisen kerran julkisuudessa kasvomaski kasvoillaan. Hän käytti maskia vieraillessaan Walter Reedin sotasairaalassa.

”En ole koskaan ollut maskeja vastaan, mutta uskon, että niille on aikansa ja paikkansa. Kun olet sairaalassa, erityisesti tietyissä olosuhteissa, kun puhut monille sotilaille ja ihmisille, jotka joissain tapauksissa pääsivät juuri pois leikkauspöydiltä, minusta on mahtava asia käyttää maskia”, Trump kommentoi BBC:n mukaan.

Presidentti on aikaisemmin ilmoittanut useaan kertaan, ettei aio käyttää maskia ja myös pilkannut maskia käyttävää demokraattien presidenttiehdokasta Joe Bidenia.

Koronatilanne pahenee Yhdysvalloissa päivä päivältä. Viranomaisten mukaan 24 viime tunnin aikana on raportoitu 66 528 uutta tartuntaa, mikä on suurin päiväkohtainen määrä tähän mennessä.

Tartunnan saaneita on Yhdysvalloissa nyt kaikkiaan noin 3,25 miljoonaa ja virus on vaatinut 134 777 ihmisen hengen.

Financial Timesin mukaan yhä useampi osavaltio tiukentaa määräyksiä ja on määrännyt muun muassa maskipakon. Viimeksi maskipakko säädettiin lauantaina Louisianan osavaltioon, jonka infektiosairauksien asiantuntijan Catherine O'Nealin mukaan tartunnat ovat ”massiivisessa nousussa”.

”Tilanne on musertava. Sairaalamme ovat täynnä”, hän kommentoi Financial Timesille.

Texasin kuvernööri Greg Abbott varoittaa sairaalapaikkojen olevan loppumassa.

”Jos me kaikki emme ota tilannetta vakavasti ja käytä maskeja, joudumme sulkemaan koko Texasin. Ainoa tapa hidastaa tartuntojen leviämistä on käyttää kasvomaskia”, hän sanoi tv-haastattelussa.

Lue seuraavaksi: