Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on jo rikottu ennätyksiä useassa osavaltiossa, kun peräti 46 miljonaa ennakkoääntä on jo annettu, Politico-lehti kertoo.

Varsinkin latinoäänestäjät ovat olleet jo ennakkoon massoittain liikkeellä. Tämän ennustetaan yleisesti olevan hyvä merkki demokraattien presidenttiehdokkaalle Hillary Clintonille.

Yksi ratkaisevimmista osavaltioista lienee vaa’ankieliosavaltio Florida. Lähes kaikissa laskelmissa republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin on voitettava Floridassa tullakseen presidentiksi – näin ollen Clintonin voitto siellä saattaa olla kuolinisku Trumpin presidenttihaaveille.

Vice kertoo, että Floridassa kaikkiaan 4,6 miljoonaa ihmistä on äänestänyt ennakkoon 6. marraskuuta päättyneessä ennakkoäänestyksessä. Latinoiden ennakkoäänet nousivat lähes 87 prosenttia verrattuna edellisiin presidentinvaaleihin. Noin 455 000 latinoa äänesti ennakkoon.

Latinoäänestäjät äänestävät perinteisesti demokraattien ehdokasta. Clintonin kampanja onkin nähnyt erityistä vaivaa saadakseen latinot liikkeelle.

Politico kertoo, että toisessa vaa’ankieliosavaltiossa Nevadassa latinot ovat niin ikään olleet liikenteessä. Politico kuvailee Nevadaa Trump-myönteisimmäksi vaa’ankieliosavaltioista, mutta latinoiden vilkas ennakkoäänestys voi tiukentaa tilannetta – jos he perinteiseen tapaan äänestävät demokraattia.

Myös naiset ovat korostuneet ennakkoäänestäjien joukossa. Esimerkiksi Pohjois-Carolinassa, Georgiassa ja Floridassa arvioidaan naisten äänien menevän Clinton-painotteisesti.

Varsinainen äänestyspäivä on tänään. Tuloksia aletaan saada Suomen aikaa keskiviikkoaamuna.

Lue myös: ”Trump on parempi vaihtoehto” – Suomalaisasiantuntija: Hillary Clinton olisi täysin kädetön

Lue kaikki US:n uutiset USA:n presidentinvaaleista tästä!