Amerikkalaiset rakastavat pekonia – eivätkä tunnu saavan sen mausta kylläkseen. Eivät myöskään tuoksusta.

Yhdysvalloissa pekonin ystäville onkin kehitetty melkoinen määrä tuotteita, joiden avulla voi tyydyttää rapeanrasvaisen herkun kaipuutaan.

Esimerkiksi pekonivotkaa on jo olemassa.

–Se on itse asiassa melko pahaa, myöntää Matt Fiasco, 22.

–Jopa suoraan pakasteesta otettuna se on kamalaa.

Fiasco on muuten suuri pekonin ystävä. Hän on ihastunut erityisesti Wendy's–hampurilaisketjun Beconator-purilaiseen, jossa on lähes tuhat kaloria ja 60 grammaa rasvaa.

Muista pekonituotteista mainittakoon pekonipurukumi sekä pekonin makuiset pastillit hengityksen raikastamiseen. Huulet voi myös kostuttaa pekonintuoksuisella huulirasvalla.

Eikä pekonia tarvitse unohtaa sängyssäkään: pekoninmakuisia kondomeja on olemassa, ja tunnelmaa lisäämään voi sytyttää pekonintuoksuisen kynttilän.

Pekonilahjoja mainostetaankin usein juuri rakastavaisille tarkoitetun Valentinen (ystävän-)päivän lähestyessä.

Pekonin kulutus ei ole ollut Yhdysvalloissa missään räjähdysmäisessä nousussa, mutta vakaa sen suosio on. Tilastojen mukaan yli 60 prosenttia amerikkalaisista ravintoloista tarjoaa pekonia jossain muodossa ruokalistoillaan.

Aamiaistarjoilun lisäksi pekonia yhä enemmän muun muassa voileivissä ja salaateissa.

Keskivertoamerikkalainen syö pekonia hieman yli 8 kiloa vuodessa. Eniten pekonia rakastavat yli 35-vuotiaat miehet.

Eikä ole mitään tarvetta tyytyä pelkkään aamiaispekoniin ruokapöydässä. Pekonilla maustettua suolaa voi käyttää maustamiseen ja jälkiruuaksi voi nauttia pekonijäätelöä.

Jos jäätelö kyllästyttää, niin voi nauttia vaihteeksi pekonisuklaasta tai toffeella kuorrutetuista pekonipaloista. Lapsia voi puolestaan ilahduttaa pekonintuoksuisella saippuakuplaliuoksella.

Ja pekonia täynnä olevat hampaankolot voi puhdistaa – aivan oikein – pekoninmakuisella hammastikulla.