Viime viikolla ympäristöministeriksi nimitetyn Sanni Grahn-Laasosen (kok.) puheet vesivoiman lisärakentamisesta ovat nostattaneet raivoa sosiaalisessa mediassa.

Grahn-Laasonen sanoi tänään MTV:n Huomenta Suomi –ohjelmassa, että ei sulje pois mahdollisuutta rakentaa lisää vesivoimaa.

– Vesivoima on niinikään kotimaista ja päästötöntä energiaa. Vesivoiman merkitys säätövoimana kasvaa koko ajan. Lisärakentaminen on kuitenkin hallitusohjelmatasoinen asia. Luontoarvot on tietenkin otettava huomiooon tällaisia päätöksiä tehtäessä, hän kommentoi.

Grahn-Laasonen jakoi MTV:n nettijutun Facebook-seinälleen ja sai aikaan lähes raivoisan keskustelun, jossa on puututtu erityisesti siihen, että Grahn-Laasonen istuu vesivoimayhtiö Kemijoki Oy:n hallintoneuvostossa. Häntä pidetään tämän vuoksi jäävinä edistämään vesivoiman lisärakentamista.

-Maallikon silmissä kyseessä on selvä intressien ristiriita jota uuden ministerimme ensimmäiset lausunnot tukevat. Aika näyttää millaisista teoista nimi jää historiaan, jos ehtii jäämään, Grahn-Laasosen Facebook-sivulla kommentoidaan.

Keskusteluun osallistuu myös toimittaja Mikko Peltola, joka miettii, kenen etuja uusi ympäristöministeri ajaa.

-Valitettava ja toistaiseksi vaiettu asia ovat vesivoiman haitat. Tekoaltaiden/järvien metaanipäästöistä ei ole kuulunut kunnon keskustelua. Suomen 2000 padosta vain 220 tuottaa sähköä ja niistä karkeasti puolet niin vähän ettei niillä ole juurikaan taloudellista merkitystä. Vesivoima on tappanut sukupuuton partaalle lähes kaikki maamme vaelluskalakannat. Ympäristöministerin on syytä muistaa siirtyessään vesivoimayhtiön hallintoneuvostosta ympäristöministeriksi kenen etuja ajaa.Kalakannoista piittaamattoman vesivoimateollisuuden vai ympäristön, hän kysyy Grahn-Laasosen Facebook-sivulla.