Uuden Suomen verkkopalvelu on uudistunut tänään. Sivusto on siirtynyt samalle tekniselle alustalle Alma Talentin muiden palvelujen, kuten Kauppalehden ja Talouselämän, kanssa.

Myös blogipalveluihin Puheenvuoroon ja Vapaavuoroon on tuotu uutta teknologiaa.

Mikä on muuttunut ja miksi, Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko?

”Uusi Suomi on mennyt uudelle alustalle, muuttunut nopeammaksi ja ilmekin vähän uudistunut. Vanhan Uuden Suomen vanhimmat osat olivat tekniikaltaan lähes kymmenen vuotta vanhoja, Sinä aikana teknologia on mennyt huimasti eteenpäin, eli oli niin sanotusti korkea aika rakentaa kaikki uusiksi.”

Mitä uutta on tullut uutissivustolle?

”Uusi Suomi keskittyy osana Alma Talentia entistä selvemmin yhteiskunnallisten ilmiöiden uutisointiin ja analysointiin. Uutisten jaottelusta osastoihin on luovuttu, koska se ei ole enää käyttäjien suosimaa, ja aika usein esimerkiksi politiikka on taloutta ja päinvastoin.”

”Näkymä uutisiin on mobiililaitteilla selkeä ja some-jakaminen helppoa. Uutisten lukijoista jo noin puolet tulee sivullemme mobiililaitteilla, eli tämä on entistä tärkeämpää käyttäjän näkökulmasta.”

”Uutiskeskusteluun on tuotu Alma-tunnus, jolla voi osallistua uutisten kommentointiin mediakonsernin eri palveluissa. Osa uutissivuston sisällöstä on tähtijuttuina, joiden lukeminen edellyttää Uuden Suomen digitilausta.”

”Uutisosiossa on myös jatkossa mahdollista seurata haluamiaan aiheita uuden aiheseurannan avulla. Toiminto edellyttää Alma-tunnuksella kirjautumista, minkä jälkeen voi valita asiasanat, joiden uutisia haluaa seurata. Räätälöity uutisnäkymä löytyy sen jälkeen käyttäjän Omalta sivulta.”

Entä blogipalvelu Puheenvuoro – onko sekin uudistettu?

”Yhteiskunnallisen keskustelun suomalainen ykköspalvelu Puheenvuoro on siirtynyt niin ikään uudelle alustalle. Blogipalvelusta on tullut teknisesti sähäkkä ja kuvia on helpompi lisätä bloggaukseen. Sama koskee vapaampiin aiheisiin varattua Puheenvuoron sisarpalvelua Vapaavuoroa.”

”Lisäksi sosiaalisen median yhteensopivuutta blogipalvelumme kanssa on parannettu. Uuden Suomen blogeista voi esimerkiksi jakaa lauseita suoraan sosiaaliseen mediaan.”

Pystyykö kuka tahansa edelleen kirjoittamaan blogeja Puheenvuoroon?

”Kansalaiset ja kansanedustajat ovat kohdanneet blogipalvelussamme jo yli kymmenen vuoden ajan, ja niin jatkossakin. Tunnistettavuus blogipalvelussa on huipentunut nyt niin, että blogikeskusteluihin pääsevät jatkossa vain tunnistetut kasvolliset kirjoittajat. Keskustelusääntöjämme pitää noudattaa, vihaisen ja loukkaavan puheen suhteen olemme tiukkoja.”

Miten sivustolle kirjaudutaan jatkossa? Käytetäänkö uutissivustolla ja blogisivustolla samaa tunnusta?

”Meille jo kirjautuneet käyttäjät voivat kirjautua uudistettuun palveluun luomalla Alma-tunnuksen, mistä on tarkemmat ohjeet palvelussamme.”

”Alma-tunnuksella voi blogata ja kommentoida blogeja, jos käyttäjä on saanut kirjoitusoikeudet ylläpidolta.”

”Jos käyttäjä on luonut Alma-tunnuksen, hän voi kommentoida Uuden Suomen uutisia, vaikka ei ole hakenut kirjoitusoikeuksia ylläpidolta. Painotamme uutisissakin omalla nimellä kommentointia, ja ylläpito voi poistaa ilman oikeaa nimeä esiintyvän kommentin.”

Voiko edelleen kirjautua Facebookin ja Googlen kautta?

”Kyllä voi.”

Mistä sivuston käyttäjä saa apua kirjautumis- tai muihin ongelmiin?

”Kirjautumisongelmiin tai muihin teknisiin ongelmiin saa nopeimmin apua palautelomakkeen kautta tai Alma Talentin asiakaspalvelusta.”

Uuden Suomen uudistusprojektissa toimituksen puolesta asiantuntijana toiminut Leo Lemmetty avaa palvelun teknisiä uudistuksia blogissaan Puheenvuorossa.