Valmet Automotiven maalaamossa ja kokoonpanossa muutostyöt ovat valmiina Mercedes-Benzin GLC-mallia varten.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaan maalaamossa ja kokoonpanossa ovat Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin valmistuksen edellyttämät muutostyöt valmistuneet. Merkittävin muutos on maalaamon pintalinjan uusiminen. GLC-mallin valmistus alkaa vuoden 2017 alkupuolella, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Uudenkaupungin autotehtaan maalaamo ja kokoonpano ovat monituotelinjoja, joiden prosessit on suunniteltu sopiviksi erilaisille automalleille. Jokainen uusi autoprojekti vaatii kuitenkin muutos- ja päivitystöitä linjoille auton mittojen, teknisten ominaisuuksien ja asiakasvaatimusten vuoksi.

Maalaamon muutokset keskittyvät pinta- ja lakkamaalausasemille. Pintamaalauslinja on uudistettu täysin. Käsinmaalaus- ja automaattiasemat on korvattu roboteilla ja samalla on uusittu linjan rakenteet ja kuljetin. Lakkaukseen on lisätty kaksi robottia ja aseman rakenteita on päivitetty. Muutoksilla parannetaan tuottavuutta ja varmistetaan tuotannon korkea laatu.

Tiedotteen mukaan kokoonpanossa ja viimeistelyssä on tehty muutostöitä noin kolmellekymmenelle asemalle, jotka perustuvat lähinnä GLC-mallin ja A-sarjan autojen kokoeroon sekä erilaisiin teknisiin ratkaisuihin. Suurimmat muutokset liittyvät kuljettimiin ja rullatesteihin. Lisäksi kokoonpanossa on täysin uusi asema GLC-mallin katon asennusta varten.

GLC-katumaasturin tuotantoa varten on autotehtaan tuotantotilaa laajennettu noin hehtaarilla, katettua pinta-alaa on noin nyt noin 13 hehtaaria. GLC-hitsaamossa työt etenevät aikataulussa, ja rekrytoinnit GLC-tuotantoa varten käynnistyvät pian.