New Yorkin pörssien pääindeksit laskivat pääosin torstaina, kun sijoittajat pelästyivät tuoreimpia koronauutisia.

Teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi nousi kuitenkin uuteen ennätykseensä.

Floridassa koronapotilaita tuotiin osavaltion sairaaloihin ennätysmäärin. Uusia tartuntoja todettiin ennätysmäärä myös Kaliforniassa päivätasolla tarkasteltuna.

“Enää ei ole syytä olla niin optimistinen kuin huhtikuussa”, pääekonomisti Jason Thomas AssetMarkilta kommentoi CNBC:lle.

”Vielä huhtikuussa meillä oli jonkinlainen näkemys siitä, kuinka kauan rokotteen kehittäminen ja sen saaminen markkinoille kestäisi. Ja silloin oli vielä mahdollista, että saisimme avattua maan liiketoiminnot asteittain ja maa elpyisi kestävällä tavalla”, hän lisää.

Presidentti Donald Trump haluaa kaikesta huolimatta talouden käyntiin ja Trump kiistelee parhaillaan Yhdysvaltain terveysviranomaisten kanssa. Hän kiisti Yhdysvaltain tartuntatauti- ja allergiaviraston johtajan Anthony Faucin näkemyksen, että epidemian ensimmäinen aalto on yhä käynnissä ja yltymässä USA:ssa.

Työttömyyskorvaushakemusten määrä viime viikolta painui 1,31 miljoonaan, mikä oli odotuksia vähemmän, mutta kuitenkin jättimäinen lukema. Työttömyyden kehityksen tulkintoja haittaa tuoreiden työllistämislukujen puuttuminen.

Dow-indeksiä painoi pahiten apteekkiketju Walgreens Boots Allience, jonka tilikauden kolmannen neljänneksen tulos jäi ennusteista noin kolmanneksen. Nettotappiota syntyi 1,7 miljardia dollaria. Yhtiön osake laski 7,8 prosenttia. Briteissä yhtiön liikevaihto romahti 85 prosenttia.

Dow Jones -indeksi laski 1,4 prosenttia, S&P 500 -indeksi laski 0,6 prosenttia ja Nasdaq-indeksi nousi puoli prosenttia.

Yhdysvaltain valtiovelan 10-vuotinen korko oli pörssin sulkeuduttua laskussa ja korko noteerattiin 0,606 prosentissa.

LUE MYÖS: