Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) jää sairauslomalle. Oikeusministeriön tiedotteen mukaan Lindström on sairauslomalla 19. maaliskuuta saakka.

Ministerin erityisavustaja Leena Riekkola kertoo Uudelle Suomelle, että lääkärin määräämän sairausloman taustalla on työtaakka.

– Lääkäri on määrännyt lepoa fyysisten oireiden vuoksi, Riekkola kertoo.

Riekkolan mukaan Lindströmin tilaan ei kuitenkaan liity dramatiikka.

Lindström sanoi jo keskiviikkona julkisesti, että työtaakassa on tullut raja vastaan. Viime aikoina on keskusteltu siitä, pitäisikö ministerien yhdistelmäsalkkuja jakaa. Lindströmillä on ollut yksi työläimmistä ministerisalkuista.

Lindström sanoi keskiviikkona muun muassa Uutissuomalaiselle ja Demokraatille, että tilanteeseen on löydettävä ratkaisu pikaisesti.

– On tämä liian raskas taakka. Se on ääneen sanottu ja sitä on turha peitellä. Eihän tällaista kombinaatiota ole koskaan aikaisemmin ollut, hän sanoi Uutissuomalaisen mukaan.

Kiistely salkkujen jakamisesta pyörähti käyntiin perussuomalaisten Timo Soinin ilmoitettua, ettei hän lähde enää ehdolle puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Soini ilmoitti samalla, että haluaa jatkaa ulkoministerinä vaalikauden loppuun saakka. Näin ollen uusi puheenjohtaja voisi tarvita uuden ministerisalkun.

Lue lisää:

Lindström avoimena lehdille: ”Ääneen sanottu, turha peitellä – taakka on liian raskas”

Näkökulma: 3 uutta ministeriä – Erikoisen ruletin keskiössä onkin EU?

Sipilä väläyttää Kauppalehdelle: Sitoutumaton juristi hallitukseen?