PS-Nuorten toisen varapuheenjohtajan paikalta fasistipuheidensa jälkeen eronnut Toni Jalonen kertoo STT:lle MTV:n mukaan, että Satakunnan PS-Nuorten piirihallitus maksoi hänen itsensä ja neljän muun matkan Viron itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen.

Jalonen huomauttaa, ettei kyse ei ollut piirin virallisesta matkasta Etnofutur IV -konferenssiin.

”Päätettiin, että maksetaan maksimissaan viiden piirijäsenen matkat itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen. Sitten oli vapaaehtoinen osallistuminen, jos halusi tulla Etnofuturiin, mutta se ei ollut piirin virallinen matka siihen tapahtumaan”, hän kommentoi.

Jalosen mukaan matka on maksettu osin myös omalla rahalla. Jaloselle ei ole hänen mukaansa maksettu matkoja PS-Nuorten varapuheenjohtajan ominaisuudessa eikä siitä, että hän meni puhumaan konferenssiin.

Piiri maksoi Jalosen mukaan myös kolmannen varapuheenjohtajan tehtävästä alkuviikosta eronneen Tomer Sourannon matkan.

STT:n perjantaina tavoittama PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen ei halua tässä vaiheessa kommentoida asiaa.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo pitävänsä rahoitusta ongelmallisena.

"Tuohan kuulostaa sellaiselta asialta, että ilman muuta nuorisojärjestön pitäisi piirijärjestön kanssa selvittää, onko rahat käytetty asiallisesti ja onko tällaista toimintaa syytä rahoittaa”, Grönroos arvioi STT:lle perjantaina.

Toni Jalonen julistautui fasistiksi viime viikonloppuna Virossa järjestetyssä EtnoFutur IV -tapahtumassa pitämässään puheessa. Tiistaina hän ilmoitti eroavansa tehtävistään luottamuspulaan vedoten. Samalla erostaan ilmoitti PS-Nuorten kolmas varapuheenjohtaja Tomer Souranto vedoten järjestön epäoikeudenmukaisen kohteluun puolueen ja median taholta.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos kertoi Uudelle Suomelle maanantaina, että Jalonen erotettaneen puolueesta.

PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen sanoi A-studiossa aikaisemmin viikolla, että Jalonen on tehnyt matkansa omilla rahoillaan ja totesi, että hänen tietonsa mukaan Jalonen ei ole matkustanut Viroon kattojärjestöjen rahoilla.

Lue myös:

Opetus- ja kulttuuriministeriö lähetti tapahtumien vuoksi selvityspyynnön perussuomalaisten nuorisojärjestölle koskien etnonationalismia ja fasismia.

PS-Nuoret on saanut 91 000 euroa valtionavustusta OKM:n myöntämänä vuodelle 2020. Viime vuonna OKM peruutti 115 000 euron valtionavustukset järjestöltä, koska katsoi järjestön rikkoneen nuorisolain yhdenvertaisuuden edistämistavoitteita. PS-Nuoret valitti hallinto-oikeuteen, joka pui nyt asiaa.

Lue lisää: