Kaupunginhallituksen jäsen Otso Kivekäs (vihr.) kertoo, että aikoo äänestää Guggenheim-esitystä vastaan.

Äänestystilanne on äärimmäisen tiukka. Kaupunginhallituksen jäsenistä seitsemän on nyt äänestämässä Guggenheim-esityksen puolesta, ja seitsemän vastaan. Viimeinen epävarma ääni siis ratkaisee tilanteen.

Viimeinen kannastaan epävarma kaupunginhallituksen jäsen on Laura Kolbe (kesk.). Uusi Suomi tavoitti tänään Kolben puhelimitse, mutta hän ei suostunut kertomaan kantaansa.

–En sano tästä mitään, Kolbe totesi.

Kivekäs näkee Guggenheimissa potentiaalia, mutta pitää hankkeen talousarviota epäuskottavana.

– Itse olen päätynyt äänestämään hanketta vastaan kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Päätös ei ollut helppo, koska näen hankkeessa ongelmien lisäksi myös potentiaalia, enkä mielelläni sano uusille ajatuksille ei. Pidän kuitenkin hankkeen esitettyä talousarviota liian epäuskottavana ja toimintatapa siinä tapauksessa jos se ei toteudu jää liian epäselväksi, hän kirjoittaa Facebookissa.

Vielä perjantaina epävarma kannastaan ollut Arja Karhuvaara (kok.) kertoi tänään Uudelle Suomelle aikovansa äänestää Guggenheim-esityksen puolesta.

–Guggenheimin avulla kasvava suomalaisen suunnittelun saama lisänäkyvyys nostaa kaupungin vetovoimaa, ja tuo mahdollisuuden rakentaa uusia monialaisia taidepaketteja lentokenttä-Eteläsatama-akselilla koko Uudellemaalle aina Hämettä myöten, Karhuvaara perusteli.

Helsingin kaupunginhallitus päättää Guggenheim Helsinki -esityksestä tänään maanantaina kello 16. Jos suurin osa kaupunginhallituksen jäsenistä kannattaa esitystä, se siirtyy kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

Tässä tapauksessa valtuusto päättäisi asiasta 30. marraskuuta.