USA ja Kiina ovat päässeet sopuun useissa asioissa, mukaan lukien standardit, joita maataloustuotteita valvovat viranomaiset käyttävät, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Tuoreimmat kommentit kauppaneuvotteluista saatiin sen jälkeen, kun perjantaina pääministeri Liu He ja USA:n kauppaneuvottelijat Robert Lighthizer ja Steven Mnuchin keskustelivat puhelimitse.

Perjantaina Yhdysvaltain kauppaneuvottelijat Lighthizer ja Mnuchin ilmoittivat, että Yhdysvallat ja Kiina ovat lähellä ensimmäisen vaiheen kauppasopimuksen solmimista. Lisäksi USA tiedotti, että USA ja Kiina pyrkisivät allekirjoittamaan sopimuksen Chilessa ensi kuussa. Osakemarkkinat USA:ssa kohosivat uutisesta perjantaina, S&P 500 -indeksin noustessa ennätykseen.

Lauantaina Kiina vakuutti USA:sta kuultujen kommenttien jälkeen samaa.

”Kauppaneuvottelijat sopivat ratkaisevansa ydinkysymykset perusteellisesti ja vahvistivat, että tekniset konsultaatiot joidenkin tekstin osien hyväksymisen suhteen ovat pohjimmiltaan valmiit”, Kiinan kauppaministeriö sanoi tiedotteessa lauantaina.

Myös presidentti Donald Trump on kommentoinut asiaa.

”Liikumme koko ajan eteenpäin. Paljon hyviä asioita tapahtuu Kiinan kanssa. He haluavat tehdä sopimuksen”, Trump kommentoi Washingtonissa perjantaina.