Keskustan puheenjohtajakisaa viikonlopun yli harkinnut kansanedustaja Hilkka Kemppi ilmoittaa, ettei lähde tavoittelemaan keskustan puheenjohtajuutta.

Kempin kisaan lähtö näytti loppuviikosta jo hyvin todennäköiseltä, sillä hän ehti jo julkaista pamfletin linjauksistaan.

”Päädyin tähän päätökseen keskusteltuani viikonloppuna aiheesta eri tilaisuuksissa. Puolueen historiallisen surkean vaalitappion seurauksena olen ainoa keskustan Hämeen kahden maakunnan kansanedustaja. Puheenjohtajan tehtävä on kokonaisvaltainen ja vaatii irrottautumaan maakunnan arjesta. Lisäksi koen, että lähtisin kilpailuun liian monta metriä takamatkalta, sillä puoluekokoukseen on enää reilu viisi viikkoa aikaa”, Kemppi perustelee tiedotteessaan.

Kemppi kokee yhä, että keskustan kentällä on tarve puhua avoimemmin puolueen tilasta. LUE MYÖS: Yllätyskäänne: ”Valtava myrsky kentältä” – Nouseva keskustalainen harkitsee Kaikkosen ja Kulmunin haastamista

”Olen pettynyt siihen, miten nopeasti keskustelu edelleen kääntyy asioiden sijaan naamoihin. Keskustan kannatukseen ei tule etsiä ihmelääkettä, sillä puolueen muutostarve on puheenjohtajan vaihtamista syvemmällä”, hän sanoo.

Keskusta valitsee itselleen uuden puheenjohtajan syyskuussa ylimääräisessä puoluekokouksessa. Nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti eduskuntavaalien jälkeen väistyvänsä johdosta.

Keskusta kärsi vaaleissa murskatappion.

Keskustan puheenjohtajakisassa ovat mukana ministerit Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni. Puheenjohtajaehdokkaiden kiertue ja väittelytilaisuudet alkavat 10. elokuuta.

LUE MYÖS: Katri Kulmuni: Tämä on keskustan kohtalonkysymys