Vaikuttajaviestintätoimisto Miltton Networksin osakas Elina Moisio jättäytyy pois vihreiden hallitusneuvotteluryhmästä. Moisio toimi hallitusneuvotteluissa vihreiden asiantuntijajäsenenä Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi -ryhmässä.

”Koen, että rooliini hallitusneuvotteluissa ja ammatilliseen asemaani ei liity intressiristiriitaa. Asiasta nousseen keskustelun myötä olen kuitenkin tullut siihen johtopäätökseen, että selvyyden vuoksi on parempi etten jatka vihreiden neuvotteluryhmässä. Hallitusneuvottelut ovat yhteiskunnallisesti herkkä tilanne ja on tärkeää varmistaa, että vihreällä neuvotteluryhmällä on täysi työrauha”, Moisio sanoo tiedotteessa.

Hallitusneuvottelupöydissä istuvat lobbarit ja työmarkkinajärjestöjen edustajat ovat aiheuttaneet kohua tällä viikolla.

Torstai-iltana kävi ilmi, että sdp:n toisena neuvottelijana työelämän kehittämistä pohtivassa ryhmässä toimii keskusjärjestö SAK:n johtoryhmän jäsen Saana Siekkinen. Samassa ryhmässä istuvat Vasemmistoliiton edustajina Teija Asara-Laaksonen JHL:stä ja Anu Tuija-Lehto SAK:sta. Myös Elina Moision roolia on ihmetelty.

Hallitusneuvotteluita vetävä sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi kohua perjantaina toteamalla, että ”lobbarikeskustelu on pyörähtänyt yli äyräidensä”.

Rinteen mukaan hallitusneuvottelupuolueiden puheenjohtajat käsittelivät lobbarikohua perjantaina.

”On kummallista, että ihmisen työpaikka määrittelisi sen, voiko olla puolueen hallitustehtävissä tai puolueen hallinnossa mukana. Mun ymmärtääkseni kaikilla puolueilla on ollut tavoitteena se, että tulee mahdollisimman hyvä joukkue tänne istumaan, viemään asioita eteenpäin”, hän sanoi.

Lisää aiheesta:

Antti Rinne jyrähtää lobbarikohusta: ”Pyörähti yli äyräiden”

”Mikä voisi mennä pieleen?” – Hallitusneuvottelupöytiin päässeet lobbarit ja ay-vaikuttajat herättävät ihmetystä

Näkökulma: Emma Kari irvi lobbareille ja nyt kävi nolosti